Jag är helt såld…

Charlotte Perrelli

Igår var Anders och jag och tittade på ett hus som vi faktiskt är sugna på…. Det var tom andra gången som vi var där. Det är fantastiskt!!! 450 kvm, en stor trädgård med ett par äppelträd..det finns inte mindre än 13 kakelugnar?!?! Helt galet! Precis som mitt hus som jag har idag så är det ett sekelskifteshus..franskt kök med stora öppna dörrar till trädgården…;) Kamin i köket, jungfrubostad m separat ingång. 4 rum i fil med skjutdörrar, stuckatur. Det är ett charmigt hus. Vi har stått i valet och kvalet mellan att bo kvar i mitt hus, bygga nytt, eller att renovera ett gammalt hus. Det finns en massa olika faktorer att ta hänsyn till och lika många fördelar som nackdelar med de olika alternativen. Vi har bestämt för att bo kvar i kommunen och det här huset ligger ett stenkast från mitt hus idag fast väldigt nära vatten och båtplatsmöjligheter.
Just nu känns det som att renovera det här huset skulle kunna bli det ultimata. Det är ganska mycket som behöver fixas, framför allt den igenvuxna trädgården. Fast det klart att allt är ju redan gjort i mitt hus… Jag har byggt pool, stort smidestaket, anlagt stenar och plattor, buskar, byggt dressingroom, Lekrum till barnen osv…
Köper vi det här så får vi börja om, stannar vi så räcker det med att vi renoverar några rum…
Det är kanske naturligt att man vill börja om med ett nytt boende tillsammans.. Man vill på något sätt rensa ut all skit i varenda hörna…;) Hur resonerar ni? Det finns säkert en mängd av er därute som gått igenom liknande saker som vi gör…?
Men både Anders och jag har en stor passion för att renovera och bygga så vi får väl se hu vi gör. Just nu har vi två hus och pendlar mellan, men idag kommer mäklaren och värderar Anders hus i alla fall. Idag bor vi ändå nästan på heltid hos mig och har gjort det senaste halvåret, det är svårt att vara ifrån varandra när man har bestämt sig för att leva tillsammans.
Fortsättning följer på våra husplaner…;))
Innan vi åkte och träffade mäklaren igår så passade vi på att ta en sväng förbi Slettvoll… Anders absoluta favoritbutik! Hela hans hus är inrett med möbler därifrån, allt är supersnygg!!
Vi letar efter lite nya möbler vare sig vi stannar eller bo kvar.

20120821-093136.jpg

20120821-085610.jpg

20120821-085559.jpg

20120821-085543.jpg

20120821-085532.jpg

20120821-085522.jpg