Världens Barn imorgon!

Charlotte Perrelli

Snart är det dags för Världens Barngalan igen, närmare bestämt imorgon kväll. Visst vill vi alla hjälpa till?

 

Idag gjorde jag en telefonntervju med Lotta Brome´där jag pratade lite kort om Flickor i Norra Uganda som tillfångatagits och utnyttjas som sexslavar hos Rebellarmén. (LRA)  Flickorna kidnappades som barn och många av deras jämnåriga kamrater lyckades inte ta sig levande från rebellarmén. På så sätt har flickorna haft ”tur”, men nu står de inför en mycket tuff verklighet. Flickorna lider svårt av sina trauman och många har fött egna barn under fångenskapen och är inte välkomna tillbaka till sina hembyar eftersom de anses som ”smutsiga”. På Läkarmissionens flickskola med internat får dessa unga flickor psykologiskt stöd, kan ta igen skolgång och får yrkesträning. Samtidigt tas deras små barn om hand på skolan, får mat och hälsan undersökt. Så småningom får flickorna hjälp att hitta en anställning eller starta en egen liten verksamhet. På detta sätt öppnas möjligheter för dem att komma tillbaka till samhället och livet.

Det finns två nummer att ringa på:

099-32100 kostar 9:90

099-52050 kostar 50 kr, varav 45 kr gå direkt till VB

Läkarmissionen ser fram emot Världens barn 2012. Tillsammans med 20 andra hjälporganisationer kraftsamlar vi för en landsomfattande insamling till förmån för utsatta barn runt om i världen.  Kampanjen har sin kulmen veckorna 39-41, där Läkarmissionen  jobbar med så väl bösskramling som skolkonserter med några av våra mest kända artister. Insamlingen till Världens barn är viktig för att vi på Läkarmissionen ska kunna hjälpa fler barn till en bättre framtid.  Pengarna vi får i år kommer bl.a. gå till att stödja unga flickor i Uganda.

 

För några år sedan ledde jag galan med Micke..

Så här såg det ut när Micke Liejnegaard och jag var programledare frö Världens Barngalan.

Här hänger vi på bild tillsammans i Sminket på Svt.

Under Världens Barn galan intervjuade jag bland annat Robert Wells.

Dags att sjunga, ett annat år för Världens Barn galan.

http://www.youtube.com/watch?v=6tdnjACJC-A